28/5/10

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διεξάγονται την Κυριακή 30 Μαΐου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος. Στην Ημαθία υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι οι Σάββας Ακριτίδης, Γιώργος Μιχαλιάς. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε εκλογικά κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου συνεδρίου στην Αθήνα το τριήμερο 25-27 Ιουνίου. Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΒΕΡΟΙΑΣ Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε Ημαθίας ΔΙΑΜ.Τ.Ο ΚΑΤΩ ΒΕΡΜΙΟΥ Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε Ημαθίας ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο Αλεξάνδρειας ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΑΟΥΣΑΣ Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο Νάουσας ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΠΛΑΤΕΟΣ Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο Πλατέος ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ Δημαρχείο Δ. Αντιγονιδών ΔΗΜΟΣ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ Δημαρχείο Δ. Απ. Παύλου ΔΗΜΟΣ ΔΟΒΡΑ ΔΗΜ.Τ.Ο ΔΟΒΡΑ Καφετέρια ''ΟΡΦΑΝΙΔΗ'' - Αγ. Γέωργιος ΔΗΜΟΣ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΝΘΕΜΙΩΝ Αναψυκτήριο Κοπανού ΔΗΜΟΣ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ Γραφείο Σπαθόπουλου Ευθυμίου - Αγγελοχώρι ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΒΕΡΓΙΝΑΣ Καφενείο ''ΠΥΛΩΡΙΔΗ'' – Βεργίνα ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΜΕΛΙΚΗΣ Δημαρχείο Δ. Μελίκης ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ Καφενείο ''ΚΟΥΤΣΑΝΤΑ'' - Ριζώματα

ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Καλεσμένος της Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου βρέθηκε στις Βρυξέλλες ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο Νομάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή αλλά και με άλλους Έλληνες και ξένους πολιτικούς για θέματα που ενδιαφέρουν το Νομό Ημαθίας. Επίσης είχε συνάντηση με τον Ημαθιώτη Ευρωβουλευτή Γιώργο Παπαστάμκο, ο οποίος μετέφερε και τη δική του εμπειρία από τη θέση που κατέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ελληνική αντιπροσωπεία.Ειδικότερα έγιναν συζητήσεις στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, των εξαγωγών, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε την ευκαιρία να καταθέσει τη δική του εμπειρία και τις απόψεις του για τα ζητήματα της τοπικής μας αγροτικής παραγωγής και τους τρόπους προώθησής της, αλλά και να ακούσει απόψεις και εμπειρίες ξένων πολιτικών και δη Ευρωβουλευτών για τα αντίστοιχα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες στη δική τους χώρα. Έγιναν επίσης πολλές συζητήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις και εμπειρίες σχεδιασμών στους τομείς των εναλλακτικών καλλιεργειών, της ασφάλειας της αγροτικής παραγωγής, της εξοικονόμησης υδάτινου δυναμικού κ.α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με Αφορμή την 31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, σας καλούμε να αναλογιστείτε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία. Αγαπητοί Φίλοι, εμείς οι καρκινοπαθείς, επειδή ξέρουμε από πόνο και αγωνία, έχουμε τη δύναμη της ψυχής που χρειάζεται για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Το κάπνισμα θεωρείται μια από τις κυριότερες αιτίες του Καρκίνου του Πνεύμονα. Μπορεί να σκοτώσει!!! Το κάπνισμα δεν είναι μια ευχάριστη συνήθεια, μια καλή παρέα αλλά ένας πολύπλοκος εθισμός που κοστίζει … ΖΩΕΣ !!!
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ» ευχαριστεί: Την Κα Καλαϊτζίδου Μαρία για την προσφορά των 50€ εις μνήμη του Συζύγου της Ανδρέα. Την Κα Ιωσηφίδου Ελισάβετ για την προσφορά των 300€ εις μνήμη του Πατέρα της. Τον Κο Χατζηπαρασίδη Ιωάννη για την προσφορά των 50€ για ενίσχυση του Συλλόγου. Τον Κο Σπυρόπουλο Κυριάκο για την προσφορά των 30€ για ενίσχυση του Συλλόγου.

Οι Κινητές Βιβλιοθήκες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας στο Δήμο Δοβρά

Άρχισαν τα δρομολόγια της Κινητής Βιβλιοθήκης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δοβρά. Την Πέμπτη 27 Μαΐου, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Γεωργίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς, είχαν μετά από πολύ καιρό, την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Κινητής Βιβλιοθήκης. Σε μία περίοδο γενικότερης ύφεσης και προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι πολύ σημαντικό που με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δοβρά Κου Χρήστου Τσιούντα και με ομόφωνη απόφαση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνεται μία μοναδική διέξοδος στα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και θα συμπεριλάβει και τα χωριά Φυτειά και Κωστοχώρι που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο κατά τους θερινούς μήνες. Ο Δήμαρχος Δοβράς Κος Χρήστος Τσιούντας μαζί με το Δημ. Σύμβουλο Κο Γεώργιο Τότσκα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κινητή Βιβλιοθήκη στον Άγιο Γεώργιο. Μαζί τους στη φωτογραφία ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου Κων/νος Βουγιούκας, η Δασκάλα Μαρία Αθανασιάδου και μικροί μαθητές μέσα στην Κινητή Βιβλιοθήκη.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Μήλων και Αχλαδιών, λόγω ακαρπίας και καρπόπτωσης
Ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης
Με αφορμή την ανησυχία πολλών δενδροκαλλιεργητών του δήμου Πλατέος αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για τις εκτεταμένες ζημιές από καρπόπτωση και ακαρπία, που σημειώθηκαν πρόσφατα στους οπωρώνες μηλιάς και αχλαδιάς λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Φώτης Δημητριάδης έστειλε σήμερα έγγραφο, προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κ. Θεόδωρο Σαρρή, με το οποίο ζητά την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες παραγωγούς. Το έγγραφο του Δημάρχου Πλατέος, που κοινοποιήθηκε παράλληλα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους Βουλευτές και στο Νομάρχη Ημαθίας, στον προϊστάμενο του ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας και στον Διευθυντή Γεωργίας Ημαθίας, αναφέρει τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά το στάδιο της ανθοφορίας και γονιμοποίησης (υπερβολικές βροχοπτώσεις και αντίξοες συνθήκες) είχαν σαν αποτέλεσμα την κακή καρπόδεση στις καλλιέργειες Μήλων και Αχλαδιών, κυρίως του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής όπου καλλιεργούνται τα παραπάνω είδη. Η κατάσταση έγινε δραματική μετά τα κύματα της καρπόπτωσης των τελευταίων ημερών, φαινόμενο που παρατηρείται αυτό το διάστημα, λόγω της κακής γονιμοποίησης, με αποτέλεσμα πάρα πολλά κτήματα να παρουσιάζουν στην κυριολεξία το φαινόμενο της πλήρους ακαρπίας. Είναι γνωστή σε όλους μας η δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Οικονομία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον δυσμενής είναι η θέση των αχλαδο-μηλοπαραγωγών που είναι στα πρόθυρα της πλήρους απόγνωσης και είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες, αφενός επιβίωσης των οικογενειών τους αφετέρου συνέχισης των αγροτικών δραστηριοτήτων τους, με άμεσο κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού, του πιο υγιούς τμήματος του Ελληνικού Λαού, που ίσως είναι και οι μοναδικοί που δεν έχουν καμία συμμετοχή στην δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Για τους παραπάνω λόγους και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή υποβολής δηλώσεων ζημιάς για άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων και κατεστραφέντων παραγωγών. Συνημμένα, σας υποβάλλουμε και κατάσταση πληγέντων δενδροκαλλιεργητών, που αποτελούν έναν μικρό αριθμό εκ των χιλιάδων ζημιωθέντων. Ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτιος Δημητριάδης»

Ε Ρ Γ Α Τ Ο Ϋ Π Α Λ Λ Η Λ Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ & ΨΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
Κύριε Υφυπουργέ Το Δεκέμβρη του 2009 συναντηθήκαμε στο υπουργείο και σας ενημερώσαμε, πως οι βιομήχανοι- επιχειρήσεις, που διακινούν – τυποποιούν αγροτικά προϊόντα κλπ, τους δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για 6 μήνες το χρόνο, που είναι στον ΟΓΑ και να μην τους ασφαλίζουν στο ΙΚΑ. Γι΄αυτό το πρόβλημα από το 2006 έχουμε κάνει άπειρα υπομνήματα και καταγγελίες, οργανώσαμε κινητοποιήσεις- καταλήψεις, έχουμε επισκεφτεί όλους τους υπουργούς – υφυπουργούς από το 2002 και μετά .

Καθημερινά επιχειρηματίες ρίχνουν στο τραπέζι μεγάλες προσφορές για όλους.

Η δυσφορία της οικονομικής κρίσης οδηγεί όλο και περισσότερους φορείς στο να βοηθήσουν τις χαμηλά κοινωνικές ομάδες οι οποίες φαίνεται να υποφέρουν περισσότερο από τον καθένα. Με μια κίνηση ευαισθησίας οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά αποφάσισαν να στηρίξουν φοιτητές και πολίτες είτε προσφέροντας δωρεάν διασκέδαση είτε επιπλεόν χαμηλές τιμές. Η λογική αυτή φαίνεται να ανταποκρίνεται και να επιδοκιμάζεται από τον κόσμο αφού μόλις ανακοινώθηκαν οι προθέσεις των επιχειρηματιών η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε ενδεχόμενο.Στήριξη σε όλους τους φοιτητές της χώρας με δωρεάν διασκέδαση και σύτιση Ο Σύνδεσμος Καταστημάτων, Εστίασης και Διασκέδασης Θεσσαλονίκης,προκειμένου να βοηθήσει τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν διασκέδαση και σύτιση σε όλα τα καταστήματα του. Η κ. Νίκη Κωσταντίνου, πρόεδρος του συνδέσμου, μιλώντας στο Newsit αναφέρει πως η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μεγάλη και ισχύει για όλους τους φοιτητές σε κάθε σημείο της χώρας. Με την επείδειξη μιας απλής κάρτας που χορηγείται στα παναπιστήμια από τον Φεβρουάριο του 2010, ο φοιτητής μπορεί να φάει στα καταστήματα μέλη του συνδέσμου, να πιεί καφέ ή αναψυκτικά καθώς και ποτά εντελώς δωρεάν και απεριόριστα. Βασική προυπόθεση σύμφωνα με την πρόεδρο είναι οι γονείς του φοιτητή να έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Για τους υπόλοιπους ,με την κάρτα προσφέρεται έκπτωση 40% σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη.'' Η οικονομική κρίση μας ευαισθητοποίησε να βοηθήσουμε την νεολαία μας'' λέει στο Newsit η κ. Κωσταντίνου.''Πιστεύουμε οτι με αυτόν τον τρόπο και τα μαγαζιά θα διατηρήσουμε αλλά θα βοηθήσουμε και πολύ κόσμο.Φανταστείτε οτι μόνο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει 105.000 φοιτητές'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί...

Κι ενώ ο Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος περιδιαβαίνει τα ΜΜΕ για να μας πείσει για την "σκληρή¨ μάχη που θα δώσει με την τρόικα για να μην ισχύσουν τα όσα η ίδια η κυβέρνηση συμφώνησε και υπόγραψε με το μνημόνιο για το ασφαλιστικό, μετά το πρώτο χαστούκι από τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν ο οποίος δήλωσε ότι απλά υπενθύμισαν στην ελληνική κυβέρνηση τα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα, σήμερα ήρθε και το δευτέρο χαστούκι, το οποίο αποδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης και του κ. Λοβέρδου προσωπικά. Πιο συγκεκριμένα εκπρόσωπος του οργανισμού στο Ρόιτερς δήλωσε ότι: "Η Ελλάδα δείχνει αφοσίωση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν θέλει να ξανανοίξει θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού". Νομίζω τα σχόλια περιττεύουν!!! Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για αλλαγές στο ασφαλιστικόΗ Ελλάδα δείχνει αφοσίωση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και δεν θέλει να ξανανοίξει θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού, τόνισε εκπρόσωπος του οργανισμού στο Ρόιτερς.Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε σε εμαιλ της πως “Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι παραμένουν προσηλωμένες στην εφαρμογή του προγράμματος και δεν έχουν πρόθεση να ξανανοίξουν θέματα, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στο καθεστώς των συντάξεων”.

ΠΑΜΕ: ``Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ΄΄

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της. Έβαλε μπροστά τον κοινωνικό αυτοματισμό. Οι Μεγαλέμποροι ανέλαβαν και τον ρόλο των δυνάμεων καταστολής εναντίων των ναυτεργατών, εναντίων των εργαζομένων συνολικά. Καλούν σε συγκέντρωση στον Πειραιά (για την υποδοχή του πλοίου γαλέρα ZENITH) όλοι αυτοί που συμφωνούν με τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις. Αυτοί που συμφωνούν με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την σύνταξη επίδομα. Πού θέλουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, του κατώτερου μεροκάματου. Πού θέλουν να γίνουν χιλιάδες απολύσεις ναυτεργατών, να δουλεύουν ανασφάλιστοι, σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Αυτοί που θέλουν να αυξηθούν και άλλο τα κέρδη των πολυεθνικών. Το ΠΑΜΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους στημένες κινητοποιήσεις που χτυπάνε τους εργαζόμενους και ενισχύουν τα μονοπώλια. Να απορρίψουν τις άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις των μεγαλέμπορων. Οι αυτοαπασχολούμενοι είναι σύμμαχοι με τους εργαζόμενους και η προοπτική είναι να δίνουν μαζί τη μάχη ενάντια στις πολυεθνικές και την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Το ΠΑΜΕ δηλώνει στους μεγαλέμπορους την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των κινητοποιήσεων. Δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών για να ανακόψουν τις προκλήσεις του κεφαλαίου και να μπουν εμπόδιο στην αντεργατική πολιτική.

Άγγελος Τόλκας: Προχωράμε ενωμένοι με νέες προοδευτικές συμμαχίες.

Τις θέσεις του για τον «Καλλικράτη» παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας. Ο βουλευτής Ημαθίας τόνισε οτι η ΝΔ δεν τόλμησε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση και υποστήριξε τη δημιουργία των τριών μεγάλων και ισχυρών δήμων στο νομό, δίνοντας βάρος σε όσα ενώνουν τους πολίτες των συνενούμενων όμορων δήμων. Με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ημαθίας απάντησε στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των πολιτών για τις συνενώσεις των δήμων, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ένα νεο πολιτικό στίγμα που απαιτείται. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Άγγελος Τόλκας : "Με τον Καλλικράτη στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια ανάπτυξης, μακριά από στείρες τοπικιστικές αντιπαραθέσεις, με τα πρόσωπα που συμμερίζονται το κοινό μας όραμα για το καλό και την προκοπή όλων των πολιτών, όλων των δήμων, των χωριών και των κοινοτήτων".

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens ο Άγγελος Τόλκας

Με απόφαση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Παπουτσή, ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας ορίστηκε μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Ο βουλευτής Ημαθίας αντικαθιστά τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδη μετά την τοποθέτηση του τελευταίου ως υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοτών – Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγεσιών της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Η προσπάθεια του μαύρου αυτού μετώπου να ξεθεμελιώσουν με σειρά νομοθετημάτων κάθε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, κάθε εργασιακή κατάκτηση πρέπει να απαντηθεί με ακόμα πιο αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες, με ακόμα μεγαλύτερη αποδοκιμασία και καταδίκη των μέτρων και της προπαγάνδας που τα συνοδεύει. Η Τοπική Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των σωματείων, να οργανώσουν και να εξασφαλίσουν την όσο γίνεται πιο πλατιά και ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων, ξεσκεπάζοντας την προπαγάνδα των μεγαλοκαπιταλιστών, της κυβέρνησης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ελέγχουν, των διαφόρων μηχανισμών τους κρυφών και φανερών. Καλεί τα συνδικάτα, το εργατικό κέντρο σε νέα συλλαλητήρια καταγγελίας, αντίστασης και καταδίκης των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων την Τρίτη 1 Ιούνη Καλεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά τα συνδικάτα να ετοιμαστούν για νέα απεργιακή απάντηση την περίοδο της κατάθεσης στη Βουλή και συζήτησης τους αντιασφαλιστικού μεσαίωνα που με τη μορφή νομοσχεδίου φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξεπερνώντας τις όποιες ενέργειες αποπροσανατολισμού από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και πετώντας τον σε ακόμα μεγαλύτερη απαξία και απομόνωση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Σύνθημά μας ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ: ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. Βέροια στις 7.30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ Νάουσα 8.οο μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ Η Τοπική Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ``ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010΄΄

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, που είναι εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ (με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας), σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, διοργανώνουν την Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 και ώρα 7:15 μμ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, (Βέροια - Κεντρικής 3, 1ος όροφος), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Πράσινη Επιχείρηση 2010 » Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο κος Ιωάννης Τσιτσόπουλος, Στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη Ώρα Προσέλευσης 6:45 μμ Έναρξη Εκδήλωσης 7:15 μμ